Србија и Балкан

Сенатор Рид: Подршка "Косову" 1999. године једна од највреднијих акција САД

Курти је захвалио Риду на континуираној америчкој подршци "Косову" у свакој фази ослобођења, независности и развоја
Сенатор Рид: Подршка "Косову" 1999. године једна од највреднијих акција САДGetty © Patrick Semansky-Pool/Getty Images

Подршка тзв. Косову 1999. године једна од највреднијих акција САД, оценио је амерички сенатор Џек Рид током разговора са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Рид, који је председник Одбора за оружане снаге америчког Сената, додао је да цени, "напредак који је 'Косово' постигло" и дао подршку "позитивним резултатима", наводи се у саопштењу из  Куртијевог кабинета, преноси Репортери.

У саопштењу се наводи да је Курти захвалио Риду на "континуираној подршци САД 'Косову' у свакој фази ослобођења, независности и развоја".

Претходно је америчког сенатора примила председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, која је рекла да је Приштина "предузела кораке за побољшање ситуације на северу покрајине".

Османи је Риду рекла да САД немају већег савезника у региону од тзв. Косова и захвалила му на подршци САД Косовским безбедносним снагама.

Рид борави у посети Западном Балкану како би се упознао са безбедносном и политичком ситуацијом и њеним утицајем на америчку националну безбедност, наводи "Економија онлајн".

image