Србија и Балкан

Приштина: Не треба журити са укидањем мера за увоз робе из Србије

Оптимисти смо да ће побољшана ситуација омогућити уклањање мера, али не треба журити, поручио је портпарол Владе тзв. Косова Перпарим Криезиу
Приштина: Не треба журити са укидањем мера за увоз робе из Србије© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KIM

Портпарол Владе тзв. Косова Перпарим Криезиу изјавио је за "Телеграфи" да је приметно побољшање ситуације на северу, али да не треба журити са укидањем мера за увоз робе из Србије.

"Досадашње мере су биле мере безбедности, након отмице тројице косовских полицајца са територије наше 'земље' и на граници са Србијом. Безбедносне институције су процениле да је потребно повећање контроле и будности на прелазима са Србијом и оне су до сада оцењивале мере и поступале по њима. Анализа безбедносне ситуације је у току. Констатовано је да постоји побољшање ситуације и желимо да се све што пре врати у 'нормалу'. Оптимисти смо да ће побољшана ситуација омогућити уклањање мера, али не треба журити", рекао је Криезиу.

Он је додао да је коначна процена увек на безбедносним институцијама које препоручују даље кораке.

Забрана увоза робе из Србије на снази је од 15. јуна, а приштински премијер Аљбин Курти рекао је раније да је та одлука донета из безбедносних разлога.

image