Србија и Балкан

Вучић се састао са Лајчаком: Дуг и тежак, али искрен разговор (ФОТО)

Председник Србије сутра на ванредној седници Владе Србије поводом ситуације на Косову и Метохији
Вучић се састао са Лајчаком: Дуг и тежак, али искрен разговор (ФОТО)None © Танјуг/Тара Радовановић

Председник Србије Александар Вучић објавио је да се вечерас у Београду састао са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Вучић је на свом "Инстаграм" профилу објавио само фотографију руковања са европским званичником не износећи било какве друге детаље о разговорима.

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је његов разговор са председником Србије Александром Вучићем био дуг и тежак, али искрен.

"Дуг и тежак, али искрен разговор са председником Србије Александром Вучићем синоћ. Рачунам на одговорно понашање свих да покажу уздржаност зарад сигурности и стабилности. Насиље мора бити избегнуто", написао је Лајчак на Твитеру.

Додао је да је договорено да се сви споразуми постигнути у дијалогу морају поштовати и у потпуности спроводити.

Како је раније саопштено, Вучић је, због актуелне ситуације у вези са Косовом и Метохијом,  отказао све посете иностранству, а сутра бити одржана и ванредна седница владе како би премијерки и министрима поднети извештај о ноћашњим разговорима са представницима Срба са Косова и Метохије.

Вучић ће такође разговарати са патријархом Српске православне цркве Порфиријем и члановима Светог Синода СПЦ.

Срби са КиМ ће одржати серију састанака, а у суботу се очекује велики скуп у Косовској Митровици где ће народу обелоданити свој план.

image