Србија и Балкан

Виола фон Крамон поручила Приштини: Не тражите кривца у другом, уклоните специјалце из општина

Виола фон Крамон је истакла важност спровођења споразума постигнутих између Београда и Приштине, како би се смирила ситуација у северном делу КиМ
Виола фон Крамон поручила Приштини: Не тражите кривца у другом, уклоните специјалце из општина© KABINET PREMIJERA PRIVREMENIH PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA

Посланица Европског парламента Виола фон Крамон, поручила је да привременим институцијама у Приштини недостаје кредибилитет у међународној заједници и позвала их да што пре почну примену споразума са Београдом.

Она је у интервјуу за Теве 1 саопштила да Приштина мора да испуни своје обавезе пре него што прича о српској страни.

"Не решавате своје проблеме, изгледа да тражите кривца негде другде", нагласила је немачка европосланица.

Она је додала да Приштина треба више да се фокусира на себе и да испуни обавезе које је преузела.

"Не правите разлику ако уперите прст негде другде. Барем је то став главних институција Европске уније. Ако Косово жели да постане важан играч у међународној заједници, онда прво мора да докаже да је кредибилан играч, али то не показује", навела је Крамон.

Она је изјавила да би била исправна акција Приштине да се Специјалне јединице полиције потпуно уклоне из општинских објеката на северу покрајине.

Такође је истакла важност спровођења споразума постигнутих између Београда и Приштине, како би се смирила ситуација у северном делу КиМ.

image