Србија и Балкан

Одаловић: Курти се игра ватром, а Европа је на одмору и ћути

Премијер привремених приштинских институција покушава да се представи лидером Албанаца и на југу централне Србије, у општинама Прешево и Бујановац, оцењује Одаловић
Одаловић: Курти се игра ватром, а Европа је на одмору и ћути© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је да је посета премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија Северној Македонији, мимо званичних протокола и уз симболе Велике Албаније, опасно играње ватром која може запалити пожар у региону.

Одаловић је нагласио да Курти покушава да се представи и лидером Албанаца и на југу централне Србије, у општинама Прешево и Бујановац.

Он је рекао да је "Европа је на одмору и ћути" а да Србији не одговара "празан ход" и оценио да овакве ствари морају да наиђу на осуду јер, како каже, "ово је опасна ситуација, ово је играње ватром".

Одаловић каже  да Курти рачуна да ће време учинити све, да ће Срби под "институционалним терором" који он врши, да одустану и да ће полако да напусте Косово и Метохију.

"Курти хоће да уништи и унизи Бриселски споразум, исто као што за њих не постоји ни Резолуција 1244. За нас су међународна документа светиња. Ми се надамо да ће се и Европа дозвати памети и да ће почети да поштују оно што су они донели", поручио је Одаловић.

image