Србија и Балкан

Лајчак: Врх моје агенде je Косово и Метохија

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине позвао je Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре
Лајчак: Врх моје агенде je Косово и Метохија© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак навео је данас, након састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, да изазови на Западном Балкану нису нестали, као и да је у врху његове агенде ситуација на северу Косова и Метохије.

"Иако је током лета темпо у Бриселу успорио, изазови на Западном Балкану нису нестали. Посебна област која је остала високо у мојој агенди је ситуација на северу Косова", написао је Лајчак на Фејсбуку.

Додао је да је позвао Ескобара у Брисел на детаљне дискусије и састанке како би се припремили за наредне месеце и додатно ојачали заједничке напоре.

"Заједно са нашим тимовима детаљно смо разговарали о питањима у вези са дијалогом, пренели једни другима оцене тренутне ситуације, дешавања последњих месеци и очекивања за наредни период. Такође смо се побринули да ускладимо неопходне наредне кораке и приоритете", навео је Лајчак.

Он је додао да ће посетити Алпбах, Блед и Београд где ће се састати са премијером Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, "али и низом партнера, пријатеља и стручњака за Западни Балкан и светска политичка дешавања".

image
banner new
banner