Србија и Балкан

Почела подела пензионерских картица: Попусте и погодности понудило 400 фирми

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић рекао је да се до сада за ову картицу пријавило више од 730.000 пензионера
Почела подела пензионерских картица: Попусте и погодности понудило 400 фирми© Танјуг/Зоран Жестић

Пензионери у Србији који су се пријавили за пензионерске картице, које ће им од 1. октобра омогућавати разне погодности и попусте приликом плаћања роба и коришћења услуга, од данас могу да их преузму у филијалама Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), као и у својим општинама или месним заједницама.

Директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић казао је новинарима данас, након уручења прве пензионерске картице нове генерације пензионерки Милици Станимировић из Београда, да се до сада за ову картицу пријавило више од 730.000 пензионера.

"Сви они који су се пријавили путем својих мобилних телефона које су доставили добиће обавештење када и где могу да преузму своју картицу", рекао је Реља Огњеновић.

Он је нагласио и да ће погодности које ће пензионерима уз ову картицу омогућити привреда и државне институције, бити јасно истакнути на сајту ПИО фонда, али и путем медија, новина и портала пензионери ће бити позивани на све велике акције које се нуде и бити обавештавани где могу да користе картице.

"Све приватне фирме, трговинске радње, апотеке...имаће једну налепницу на којој ће бити написано да су они партнери пензионерске картице нове генерације, а о самим попустима пензионери ће се информисати на лицу места или путем сајта ПИО фонда", казао је Огњеновић.

Директор ПИО фонда је најавио и да је у припреми и апликација где ће се пензионери квартално, полугодишње или годишње упознавати о највећем броју акција које ће бити спроведене са привредним субјектима са којима су потписани уговори.

До сада је држава, како је подсетио, за погодности које ће се нудити преко пензионерских картица, потписала уговоре са више од 400 партнера.

Огњеновић је додао да је незахвално говорити и неког издвајати када је реч о томе ко све нуди попусте и погодности, али је ипак издвојио државну институцију Апотеке Београд и оне ће, како каже, давати и до 30 одсто попуста на своје производе, што је јако важно пензионерима.

"Пензионери у Србији који су се пријавили за пензионерску картицу од данас могу да је преузму и од 1. октобра да користе погодности које је држава Србија омогућила својим пензионерима. То показује да је брига о пензионерима приоритет државе и да је национални интерес", казао је директор ПИО фонда.

image