Србија и Балкан

Абазовић: Владу не састављају они који преговарају, него други центри моћи

Црногорски премијер није желео да одговори на кога мисли, већ је рекао да их је пустио да "раде и да доведу процес до краја"
Абазовић: Владу не састављају они који преговарају, него други центри моћи© R.R./ATAImages

Црногорски премијер Дритан Абазовић изјавио је да Владу Црне Горе не састављају они који преговарају, већ други центри моћи који имају за циљ да се спречи активна борба против организованог криминала и корупције.

Абазовић је новинарима уочи Бледског стратешког форума, казао да су његова очекивања била да ће Црна Гора добити владу још и пре, али да су се ствари закомпликовале.

Он је рекао да није изненађен последњим догађајима у преговорима о Влади.

"Владу не састављају они који преговарају, него други центри моћи који имају за циљ да се спречи активна борба против организованог криминала и корупције", навео је Абазовић, преноси "Побједа".

Абазовић није желео да одговори на кога мисли, већ је рекао да их је пустио да "раде и да доведу процес до краја".

Према његовим речима, Црну Гору ништа не може да дестабилизује.

"Зато што Влада обавља све своје обавезе према грађанима како треба. Имали смо успешну главну туристичку сезону, идемо у постсезону и то је то. Ми смо доказали неко умеће владања, нама технички мандат не смета. Ако неко буде хтео да нас врати уназад, ми то нећемо дозволити", казао је Абазовић.

Он је навео да је разговарао и са премијерком Србије Аном Брнабић о последњим дешавањима на релацији Црна Гора - Србија и додао да је проблем Јоване Маровић решен, а да ће и бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић ускоро моћи без проблема да уђе у Црну Гору.

"Ради се о административној ствари, која ће бити решена наредних дана", рекао је Абазовић.

image