Србија и Балкан

Лекић: Америчка амбасада не може састављати Владу Црне Горе, лицемерно је одбацивати коалицију ЗБЦГ

Очигледно се играју неке игре чију позадину треба сазнати, каже лидер Демоса
Лекић: Америчка амбасада не може састављати Владу Црне Горе, лицемерно је одбацивати коалицију ЗБЦГ© R.R./ATAImages

Јако је лицемерно одбацивати коалицију "За будућност Црне Горе" као неки сумњиви елемент, када је реч о формирању нове Владе Црне Горе, оценио је председник Демоса Миодраг Лекић.

"Још није аргументовао о чему се ради, не знам зашто их држати на дистанци. Играју се неке игре очигледно, чију позадину треба сазнати", изјавио је Лекић и поручио да састављање нове Владе није јеловник, па да се погледа све што се нуди.

Говорећи о страним амбасадама у Црној Гори и њиховим утицајима током актуелне политичке ситуације, Лекић је истакао да је Црна Гора јако пала у свом достојанству.

"Америчка амбасада не може састављати Владу", навео је лидер Демоса.

Лекић истиче да мора постојати плурализам.

"Сад следи затишје, а велика је одговорност на делу и велики улог. Ево већ десетак дана се не дешава ништа", казао је Лекић.

На питање да ли осећа одговорност што се последње три године није урађено више на пољу континуитета непочинстава бившег режима, Лекић је одговорио потврдно.

"Ја сам један од ретких који је саопштавао да се осећа одговорним. То ме је јако оптерећивало. Као грађанин и неко ко учествује у јавном животу сматрам да они који вуку конце морају да се замисле кад-тад", додао је Лекић.

Према његовим речима, бројни грађани Црне Горе су разочарани учинком нове власти.

"Или ће се власт конституисати на прави начин, или ће омогућити рестаурацију снага које су нанеле пуно лошег овој земљи", закључио је Лекић, пренео је подгорички портал "Борба".

image