Србија и Балкан

Куртијеви специјалци опет дивљају по северу: Насилно ушли у фабрику "Лола", претресли и отишли

До упада у фабрику "Лола" у Зубином Потоку дошло је само дан након што је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг поручио да је за сваку акцију Специјалних јединица косовске полиције на северу Косова неопходна координација са Кфором
Куртијеви специјалци опет дивљају по северу: Насилно ушли у фабрику "Лола", претресли и отишли© Chris Hondros/Getty Images

Припадници Специјалне јединице Косовске полиције око 10 часова насилно су ушли у простор фабрике алата "Лола" у Зубином Потоку, а затим су након претреса објекта завршили акцију и повукли се без образложења шта је био њен циљ.

Специјалци са дугим цевима опколили су прво фабрички круг, њих више од 50, затим су провалили унутра, пренео је портал "Косово онлајн".

Заменик командира полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је за РТС да се полиција повукла из фабрике "Иво Лола Рибар", али није образложио шта је био циљ акције.

Раније је Ељшани за РТС рекао да косовска полиција из полицијске станице север пружа асистенцију службеницима KПА на терену у Зубином Потоку, да су на задатку од 10 часова пре подне те да није у питању никаква акција специјалаца.

Портпарол општине Зубин Поток Срђан Вучинић јавном сервису је рекао да је од људи на терену сазнао да се су припадници косовске агенције за приватизацију и полиција у кругу фабрике алата Лола али и да нема прецизнијих информација.

У фабрици у тренутку упада полиције није било никога будући да ова фабрика годинама не ради.

У овом моменту непознато је шта је полиција тражила, а сличну акцију су у овој фабрици раније већ изводили. 

До упада у фабрику "Лола" у Зубином Потоку дошло је само дан након што је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг поручио да је за сваку акцију Специјалних јединица полиције тзв. Косова на северу Косова и Метохије неопходна координација са Кфором.

image