Србија и Балкан

Додик полаже заклетву 15. новембра, власт ће бити формирана у децембру

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић најавио конститутивну седницу новог скупштинског сазива на којој би заклетву требало да положи новоизабрани председник Српске
Додик полаже заклетву 15. новембра, власт ће бити формирана у децембруNone © TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић каже да би конститутивна седница новог скупштинског сазива требало да буде одржана у уторак, 15. новембра, и да је предвиђено да тада заклетву положе посланици и новоизабрани председник Српске Милорад Додик.

"За полагање заклетве потребно је да буду додељени сертификати, односно да Централна изборна комисија БиХ испоштује прописане рокове", рекао је Чубриловић.

Он је навео да ће у петак, 11. новембра, у Народној скупштини Српске бити одржан консултативни састанак када ће предложити да конститутивна седница новог сазива буде одржана 15. новембра.

Вишковић: Власт у Српској до средине децембра

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће власт у Републици Српској бити формирана у првој половини децембра, након што Милорад Додик положи заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

"Након тога председник Републике, по уставу, долази у позицију да предложи мандатара, а мандатар, по законским роковима, да обезбеди већину", рекао је Вишковић у Невесињу.

Одговарајући на питање да ли ће бити неких изненађења, он је казао да их увек има и да је политика пуна изненађења. 

image