Србија и Балкан

Вучевић: Србији је потребна јака војска; Куртијев циљ је да очисти Косово од Срба

До средине октобра би требало да се зна да ли се иде на превремене изборе или не, истакао је председник СНС
Вучевић: Србији је потребна јака војска;  Куртијев циљ је да очисти Косово од Срба© MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg.

Mинистар одбране у Влади Србије и председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић је изјавио да Војска Србије има много више него што је имала у ранијим периодима, а да нам је јака војска потребна јер она чува мир и гарантује слободу.

Он је гостујући на ТВ Прва навео и да би до средине октобра требало да се зна да ли се иде на превремене изборе или не.

Говорећи о набавци наоружања истакао је да сада није нимало лако набавити наоружање и војну опрему коју сами не производимо, али да ћемо их набављати на свим тржиштима где је то могуће.

Осврћући се на последњу неуспелу рунду преговора у Бриселу, рекао је да после ње опет имамо напето стање на терену где је српски народ изложен притисцима.

"Одмах су кренули инциденти. У Грачаници су претучена двојица српских младића. Курти је спреман на све. Албанци иду само на изазивање сукоба и Куртијев циљ јесте да очисти Косово од Срба", рекао је Вучевић.

Вучевић је додао да га плаши и реакција међународне заједнице, чији су представници првога дана, односно када су преговори у Бриселу вођени били коректни у изјавама, али већ другог дана је то нека невидљива рука обрисала, па се морало рећи да су и Срби били помало криви, а не само Албанци.

Одговарајући на питање да ли се зна када ће у Србији бити избори, Вучевић је рекао да је СНС за изборе спремна и да би до 15. октобра ваљало очекивати да се знају датуми, односно када ће којих избора бити.

"Ми смо као странка спремни за изборе. О томе смо причали и са председником државе Александром Вучићем и сматрамо да би требало да видимо да ли имамо подршку грађана. Што се нас тиче може да се разговара и о децембарским изборима. Најважније је да постигнемо политички
договор да ли идемо на изборе, али не прихватамо да неко унапред одређује или уцењује на које ће се изборе ићи", истакао је он.

Када је о цензусу реч, оценио је да нажалост то питање неће моћи да се отвори и да би он волео да се врати цензус од пет одсто.

Вучевић је најавио и да ће председник Србије Александар Вучић вечерас изнети нови пакет мера којима ће се помоћи грађанима, да лакше прегурају период инфлације.

image
banner new
banner