Србија и Балкан

Подкаст "Локомотива" - месечни специјал: Чија је наша прича?

У новој "џем сешн" епизоди, заједно са ауторима подкаста "Локомотива" Тиосавом Пурићем и Марком Николићем, најважније теме из претходног месеца коментарисали су филозоф Андреа Јовановић и репер Дарко Делић
Подкаст "Локомотива" - месечни специјал: Чија је наша прича?

Крај септембра су обележи догађаји на Косову и Метохији који су бацили у сенку национални набој након успеха српских спортиста и велелепног дочека на платоу испред Старог двора уз песму Данице Црногорчевић "Весели се, српски роде!".

Аутори подкаста "Локомотива" су коментарисали и бизарне догађаје из света "популарне културе" који су се одиграли у септембру, попут случаја који се десио глумцу Сергеју Трифуновићу у Хрватској, тунела који је откривен испод зграде Вишег суда у Подгорици, али и геј параде која је одржана у Београду.

На светској сцени аутори су подсетили да је прошло годину дана од званичног тренутка губитка суверенитета ЕУ, ако га је уопште и било, након уништавања гасовода Северни ток, диверзантског акта чији актери до данас нису откривени.

На геополитичкој сцени ствари нису мировале, Самит Г20 одржан је у Њу Делхију, док ништа мање занимљиво није било ни 78. заседање Генералне скупштине УН у Њујорку.

Паралелно са свим тим дешавањима интересантна је активација једног од најбогатијих људи на планети - Илона Маска у виду дипломатско-војних активности, као и како је Хенри Кисинџер у својој 100-тој години човек од кога се очекује да решава светске проблеме.

 У позадини свих геополитичких збивања, аутори су коментарисали дешавања у културно - идентитетском рату који се дешава у Америци и како је дошло до кличућег дочека нацисте Јарослава Гунке у канадском парламенту.

За сам крај емисије аутори су коментарисали како је то Римска империја и даље интересантна и актуелна и шта је то што Римско царство и Римску републику чини вечном до данашњих дана. На самом крају емисије, аутори су коментарисали и дуел на мрежи Икс између НАТО лобисте Гутера Фехлингера и певача Владе Георгиева.

image