Србија и Балкан

Пожар у фабрици у Осјеку: Гори пластика, мештани упозорени да не излазе из кућа (ВИДЕО)

До пожара у кругу компаније "Драва интернешенал", у осјечком насељу Бријест, дошло је око 40 минута после поноћи
Пожар у фабрици у Осјеку: Гори пластика, мештани упозорени да не излазе из кућа (ВИДЕО)Getty © Jeff J Mitchell

У кругу осијечке компаније "Драва интернешенал" избио је пожар. Запалила се пластика ускладиштена на отвореном, али се ватра проширила и на производни погон. На терену све расположиве ватрогасне снаге. Због великог дима и загађења, грађани позвани да затворе прозоре и да не излазе напоље.

До пожара у кругу компаније "Драва интернешенал", у осјечком насељу Бријест, дошло је око 40 минута после поноћи, када се запалила ускладиштена пластика у отвореном делу фабрике.

Ватра се, међутим, проширила и на производну халу и још увек није локализована. Надлежни кажу да су на терену све расположиве ватрогасне снаге, као и багери градских предузећа.

"Пожар гаси 50 ватрогасаца, уз осијечку Јавну ватрогасну службу, у гашењу су ангажована сва добровољна ватрогасна друштва с градског подручја”, наводе надлежни, а преноси ХРТ.

"Пожар је до сада, кад говоримо о подручју града Осијека, незапамћених размера. Према мојој процени, више од неколико хиљада квадратних метара. Гори пластика, дакле балирано складиштена пластика, бале су више од пет метара", рекао је шеф градског Штаба за цивилну заштиту Драган Вулин.

Замолио је све грађане Осијека, али и околних насеља и општина, да што мање бораве напољу.

За сада нема података колико је загађење, али су грађани путем СМС порука позвани да, због велике количине дима и гасова, затворе прозоре и не излазе из кућа.

Настава у школама је обустављена.

image