Србија и Балкан

Вељовић: Поносим се својом каријером, никада нисам имао контакт са криминалцима

Ухапшени директор Управе полиције Црне Горе, близак Милу Ђукановићу, преко адвоката огласио се отвореним писмом јавности
Вељовић: Поносим се својом каријером, никада нисам имао контакт са криминалцима© Влада Црне Горе

Бивши директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић је преко свог адвоката упутио отворено писмо медијима и јавности у којем, између осталог, наводи да је очигледна намера да је одређивање притвора његово кажњавање, политички прогон и освета заснована на политичко полицијским брљотинама.

Вељовић у писму негира кривицу за било које дело и радњу које му се стављају на терет и сигуран је, каже, да ће наведено доказати у поступку који следи. Поручује и да му је одређивање притвора, због опасности од бекства, додатни мотив да докаже истину.

"Очигледна је намера да је одређивање притвора моје кажњавање, политички прогон и освета заснована на политичко полицијским брљотинама које имају за циљ обрачун са свим неистомишљеницима с обзиром да ме 'ослободиоци' за три године три пута кривично правно процесуирају за најтежа кривична дела од којих сам у два случају ослобођен одговорности", навео је Вељовић у писму, које у целости преноси подгорички портал ЦдМ.

Вељовић тврди да је у Црној Гори, како наводи, на сцени популизам најгоре врсте да незнавени, злонамерни, светови жељни каријера и доказивања преко "планираних жртава" дођу на силу до наводних резултата газећи при том законе, прописе и процедуре и стављајући под ноге судске, етичке норме и професионалне стандарде.

"Институционализација подвале и освете и лоша намера подривају правду, па се поставља питање шта је правда без законитих доказа и поштовања закона. Акцији бахатог клеветања и подметања придружују се наводно независни медији у покушају вређања и компромитовања личности тобожњим информацијама", навео је Вељовић и додао:

"Дакле, одговорно тврдим да никад у својој каријери, на коју се поносим нисам имао контакте са било којим безбедносно интересантним лицем, криминалном групом или организацијом која се коси са законским прописима".

Вељовић, кога Специјално државно тужилаштво терети да је информацијама помагао Александру Мркићу да кријумчари цигарете, ухапшен је 24. јула ове године. Вељовић је на саслушању у СДТ негирао кривицу.

image