Србија и Балкан

Турски генерал преузео дужност команданта Мисије Кфора на КиМ

У првом обраћању јавности после преузимања команде, генерал Улуташ рекао је да ће снаге Кфора и под његовом командом наставити да спроводе мисију "потпуно професионално и непристрасно"
Турски генерал преузео дужност команданта Мисије Кфора на КиМ© РТ Балкан

Турски генерал Озкан Улуташ преузео је данас у Приштини од италијанског генерала Анђела Микеле Ристуће дужност команданта снага Мисије Кфор на Косову и Метохији. 

У првом обраћању јавности после преузимања команде, генерал Улуташ рекао је да ће снаге Кфора и под његовом командом наставити да спроводе мисију "потпуно професионално и непристрасно".  Генерал је додао и да је почаствован што преузима команду као први турски генерал као и да добро схвата одговорност коју преузима. 

"Желео бих да захвалим мом народу и НАТО руководству које ми је веровало, поверавајући ми овај задатак. Kао додатак узвишеним и снажним осећањима, долази такође и тешка одговорност. Ношење те одговорности на мојим раменима током осетљивог периода кроз који Kосово пролази значи и преузимање команде уз одлучност да све своје напоре и искуство усмерим у циљу успешне службе у будућности, као што се то дешавало и у прошлости", рекао је турски генерал, преноси данас поподне портал Коссев из Северне Митровице. 

Турски генерал говорио је данас и тренутној ситуацији на Косову и Метохији и рекао да се трајно решење за Косово може пронаћи само кроз политички дијалог и међусобно поверење. 

Улуташ је, иначе, 28. командант од доласка ове мисије јуна 1999. године на КиМ. 

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner