Србија и Балкан

Ни после достављених информација Тужилаштво БиХ не води истрагу против Шмита

Ненад Нешић је јуче предао Тужилаштву БиХ све прикупљене информације које су му о Шмиту и његовој наоружаној пратњи доставиле безбедносне агенције у саставу Министарства безбедности
Ни после достављених информација Тужилаштво БиХ не води истрагу против Шмитаwww.globallookpress.com © Zhang Fan

Тужлаштво БиХ не води истрагу против Кристијана Шмита, потврђено је у овој правосудној институцији након што је министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић предао извештај безбедносних агенција о Шмиту и његовом боравку у БиХ.

"Као што смо већ раније одговорили, Тужилаштво БиХ није од агенција за спровођење закона примило извештај о почињеном кривичном делу из надлежности Тужилаштва БиХ", наведено је из Тужилаштва БиХ у одговору на питање Срне да ли воде истрагу против Шмита након што је Нешић јуче доставио извештај безбедносних агенција и, ако не, који су разлози.

Нешић је јуче предао Тужилаштву БиХ све прикупљене информације које су му о Шмиту и његовој наоружаној пратњи доставиле безбедносне агенције у саставу Министарства безбедности, као и о свим незаконитостима које су радили од тренутка ступања на територију БиХ.

Он је констатовао да Шмит према свим доказима није легитиман високи представник у БиХ те да од Тужилаштва очекује да формира предмет.

image