Србија и Балкан

Седница Анкетног одбора који испитује масовна убиства, Мариника Тепић изабрана за председницу

Прва седница Анкетног одбора за испитивање околности масовних убистава у Србији, формираног на захтев опозиције
Седница Анкетног одбора који испитује масовна убиства, Мариника Тепић изабрана за председницу© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Шефица посланичке групе "Уједињени" Мариника Тепић изабрана је за председницу Анкетног одбора који утврђује чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и у селима на територији Смедерева и Младеновца.

Како јавља извештач РТС-а Тепић је преузела председавање.

Са 16 гласова "за", Мариника Тепић је изабрана за председницу Анкетног одбора, на првој седници тог одбора у Скупштини Србије који је формиран на захтев опозиције, како би се утврдиле чињенице и околности које су довеле до масовних убистава.

Два члана одбора била су уздржана, док су два била против.

За заменицу председника одбора изабрана је посланица СНС-а Биљана Пантић Пиља са 17 гласова подршке, а уздржаних није било.

Ученик седмог разреда Основне школе "Владислав Рибникар" у Београду је 3. маја из пиштоља убио осам ученика и радника школе и ранио више особа. Десета жртва је ученица која је касније подлегла повредама.

Дан касније 21-годишњи младић убио је осам особа и ранио 14 у селима на територији Смедерева и Младеновца. Oд последица рањавања још једна особа је преминула у болници.

image