Србија и Балкан

Курти: Сарадња са турском компанијом "Бајкар" допринела значајном напредовању КБС

Премијер тзв. Косова је захвалио директору компаније Бајрактарију ​​због начина на који је свака набавка Министарства одбране "Косова" третирана са високим приоритетом
Курти: Сарадња са турском компанијом "Бајкар" допринела значајном напредовању КБСwww.globallookpress.com © Alba Cambeiro

Премијер тзв. Косова Аљбин Курти састао се са извршним директором компаније турске одбрамбене индустрије "Бајкар" Халуком Бајрактаријем и поручио да је одлична сарадња допринела значајном напредовању у погледу борбених капацитета Косовских безбедносних снага (КБС) у последње две године, наводи "Косово онлајн".

Како је саопштено из Куртијевог кабинета, напредовању КБС - поред сарадње са турском компанијом од којe су набавили дронове ТБ2 и другу модерну војну опрему - допринео је и више него удвостручени буџет за Министарство одбране.

Курти је захвалио Бајрактарију ​​због начина на који је свака набавка Министарства одбране "Косова" третирана са високим приоритетом и оценио да се тиме још једном доказује блиски односи између "Косова" и Турске.

Они су разговарали и о будућој сарадњи, навели су из косовске владе, али без изношења других детаља.

image