Србија и Балкан

Брнабић: Сваки глас за опозицију је глас за Ђиласа и увођење санкција Русији

Премијерка Србије позвала је опозицију да не прави хаос после избора
Брнабић: Сваки глас за опозицију је глас за Ђиласа и увођење санкција Русији© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је, гостујући на ТВ "Хепи" да ће грађани 17. децембра бирати између две Србије - оне која наставља да се "развија и побеђује" и оне коју води Драган Ђилас и која ће гласати за увођење санкција Русији.

"На изборима 17. децембра постоје две опције. Не три, пет, седам, већ само две. Или Србија наставља да се развија и побеђује и постоји Драган Ђилас – и леве и десне његове странке. Јер ако имате Двери, Заветнике и ДСС, који данас кажу да ће у коалицију са Ђиласом, коме је прво на дневном реду увођење санкција Русији. Тако да, када гласате са Француски ДСС – ви гласате за Ђиласа. Када гласате за Двери – ви гласате за Ђиласа. Ми морамо да бранимо породицу, породичне вредности, независну, самосталну, суверену Србију и економски раст и напредак Србије. Да се не бисмо 18. децембра пробудили у онаквој Србији каква је била 2012. године", поручила је премијерка.

Она је нагласила да опозицију у Србији не занима истина, већ да им је једино о чему воде рачуна припрема терена за стварање хаоса "након што изгубе на изборима".

Према њеним речима, приче опозиције о "фантомским гласачима", који се доводе из окружења да гласају у Србији су заправо приче "о хаосу који они желе да направе 18. децембра. Да производе нестабилности, дестабилизују Србију, блокираће улице, малтретираће грађане... Сасвим бесмислено", рекла је премијерка.

"Не занима нас опстанак на власти, већ уређење Србије. Па ако народ каже да нас неће, неће нас, све у реду. Бићемо озбиљна, одговорна опозиција а нећемо се делити у 19 колона да би свако од нас имао своју странку чији ће председник бити. То нисмо ми и то је разлика између нас и њих. Апелујем још једном на опозицију да не прави хаос после избора", поновила је Брнабић.

image