Србија и Балкан

Запалили ауто потпредседници општине Лепосавић: Србима за деценију уништено 80 возила на северу КиМ

Сумња се да је ватра подметнута, али да пожар нема везе са регистарским таблицама
Запалили ауто потпредседници општине Лепосавић: Србима за деценију уништено 80 возила на северу КиМ© Koichi Kamoshida/Getty Images

Српкињи Д.М. запаљен је аутомобил синоћ у Лепосавићу, који није изгорео у потпуности.

Како КоССев сазнаје, у питању је аутомобил у власништву потпредседнице општине.

Како је за тај портал потврдио заменик командира полиције тзв. Косова за регион Север, Ветон Ељшани – првобитно се сумња да је у питању подметнути пожар, али сматрају да се не ради о таблицама као могућем узроку.

Ељшани је уједно навео да је истрага у току, те да се прво ради на оштећењу аутомобила и да штета износи неколико стотина евра.

Са изузетком случаја бацања бомбе, као и најмање једног запаљеног аутомобила током октобарских немира 2021. године на северу, најмање је 79 возила запаљено од 2014. године у срединама у којима живе Срби, пре свега на северу.

Последња серија паљења аутомобила на северу уследила је овог априла, када је за недељу дана изгорело више од 10 путничких возила.

Крајем месеца септембра ове године, такође је у Лепосавићу запаљено једно возило у дворишту куће власника, а почетком истог месеца у Бошњачкој махали је изгорео "југо" београдских регистарских ознака.

image