Србија и Балкан

Пуштен Србин приведен на Јарињу, полиција тзв. Косова ухапсила погрешну особу

Недељковић је након хапшења на Јарињу изведен пред тужиоца, али је провером утврђено да се ради о погрешној особи
Пуштен Србин приведен на Јарињу, полиција тзв. Косова ухапсила погрешну особу© Antonio Ahel/ATAImages

Славиша Недељковић из Вучитрна, који је данас ухапшен на Јарињу због наводног ратног злочина против цивилног становништва, пуштен је одлуком тужиоца у Приштини јер је утврђено да се ради о погрешној особи.

Недељковић је пуштен одлуком тужиоца у Приштини јер је утврђено да се ради о погрешној особи, и он је на путу за Kосовску Митровицу, рекао је РТС-у извор близак породици.

"Недељковић је након хапшења на Јарињу изведен пред тужиоца али је провером утврђено да се ради о погрешној особи, тако да му није одређивана никаква мера", рекао је извор.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић потврдио је да је Недељковић пуштен на слободу и придружио се породици.

"Иако га је тзв. КП јавно оптужила за наводни ратни злочин, о томе није било никаквих чињеница и он је ослобођен. Ово је доказ да Kуртијева полиција прво хапси Србе па пита за доказе", навео је Петковић.

Недељковић је ухапшен на Јарињу због наводног ратног злочина против цивилног становништва, саопштила је раније данас Косовска полиција.

Канцеларија за КиМ је саопштила да је реч о кампањи систематског застрашивања и прогона српског народа на Косову и Метохији.

image