Србија и Балкан

Руска амбасада у БиХ поручила Столтенбергу: Са вашом логиком нешто није у реду

Руска амбасада реаговала је на изјаву генералног секретара НАТО-а да је забринут због сецесионистичке реторике поделе у Босни и Херцеговини и због утицаја Русије на Балкану, упитавши "какав је, ипак, Русија фактор у Босни и Херцеговини, коју сматра пријатељском земљом?"
Руска амбасада у БиХ поручила Столтенбергу: Са вашом логиком нешто није у редуwww.globallookpress.com © Rolf Vennenbernd/dpa

Амбасада Руске Федерације у БиХ реаговала је на изјаву генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, да је забринут због сецесионистичке реторике поделе у Босни и Херцеговини и због утицаја Русије на Балкану, поручивши да са "његовом логиком изгледа нешто није у реду".

"Генералном секретару НАТО-а, изгледа, нешто није у реду са логиком. С једне стране, говори о дестабилизујућем утицају Русије. С друге, поздравља једногласну одлуку у Савету безбедности УН-а о продужетку мисије 'Алтеа', коју сматра стабилизујућем фактором. Kао што је познато, Русија је принципијелно подржала ту одлуку", наводи се у саопштењу амбасаде.

У амбасади су истакли да се поставља питање: какав је Русија фактор у Босни и Херцеговини, коју сматра пријатељском земљом? 

Столтенберг је на конференцији за новинаре у Сарајеву током посете БиХ да сецесионистичка реторика поделе у Босни и Херцеговини, као и утицај Русије на Балкану прети да поткопа стабилност и ослаби реформе.

"Сви лидери морају да раде на напретку. Нама је то изузетно важно и предани смо безбедности и стабилности у овом региону, у вашој држави која има велики значај за регион Западног Балкана и стога продубљујемо наш политчки дијалог и нашу практичну сарадњу", рекао је Столтенберг, преноси "Радио Слободна Европа".

image