Србија и Балкан

Укратко 22. новембар: Путин учествовао на Г20; Војска Србије позива на добровољно служење

Сви радници Поште, који су у обустави рада од 24. октобра, од сутра се враћају на посао. Експлозија на Нијагариним водопадима, могућ терористички напад
Укратко 22. новембар: Путин учествовао на Г20; Војска Србије позива на добровољно служење© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA
  • Председник Русије Владимир Путин је, говорећи на ванредном самиту Г20, упитао своје колеге да ли их узнемирава истребљење цивила у Појасу Газе, или то што се тамо у болницама крајње озбиљне операције деци раде без анестезије. "Да ли вас потреса то што је секретар УН рекао да се Појас Газе претворио у огромно дечије гробље", упитао је колеге које су у говорима пре његовог рекли да их потреса "агресија Русије у Украјини".
  • Током последњих недељу дана Кијев су посетили истакнути амерички званичници, међу којима су директор ЦИА Вилијам Бернс, министар одбране Лојд Остин и министарка финансија Џенет Јелен, подсетила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. "Судећи по свему, странци су дошли да смање апетите (председника Украјине Владимира) Зеленског, и да од њега затраже извештај о трошењу огромних средстава, које је Запад издвојио за обезбеђење тзв. летње 'контраофанзиве', у чији је 'загарантовани успех' кијевски режим убеђивао своје господаре", појаснила је она.
  • Сви радници Поште, који су у обустави рада од 24. октобра, од сутра се враћају на посао. Kако су потврдили за РТС, већи део њих је почео да ради, након што је потписан споразум са Владом Србије, док се од сутра на посао враћају и преостали.
image