Србија и Балкан

Добровољци, за служење војног рока плата 46.000 динара: Патриотизам, динамика и звање професионалца

Право да конкуришу имају сви заинтересовани младићи и девојке који у 2024. години навршавају од 19 до 30 година
Добровољци, за служење војног рока плата 46.000 динара: Патриотизам, динамика и звање професионалца© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Држављани Републике Србије са местом пребивалишта на територији земље, који нису осуђивани и против којих се не води кривични поступак, те до сада нису служили војни рок са оружјем, а осећају се здравствено способним, позивају се да се јаве на конкурс за добровољно служење војног рока са оружјем у 2024. години који су расписали Министарство одбране и Војска Србије.

"Будуће војнике очекује и месечна плата која износи око 46.000 динара. Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема", наводи се у саопштењу.

Из министарства подсећају да је остало још мало времена да се пријаве за децембарски упутни рок.

Кандидати ће имати прилику да прођу динамичну војну обуку, покажу патриотизам, а добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије, навело је Министарство одбране.

Јавни оглас за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и кандидата за војностручно оспособљавање за резервне официре стално је отворен.

Упут кандидата за добровољно служење војног рока врши се четири пута годишње у марту, јуну, септембру и децембру, а упут кандидата на војностручно оспособљавање два пута годишње - у марту и септембру.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране - некадашњим војним одсецима, преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа "Пошта Србије" широм земље.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећoј адреси.

image