Србија и Балкан

Сарацин: Нема француско-немачког плана, не видим никакво решење на видику

Он је додао да је план о преговорима Београда и Приштине "европски, а не француско-немачки"
Сарацин: Нема француско-немачког плана, не видим никакво решење на видикуwww.globallookpress.com © Frederic Kern via www.imago-imag

Специјални немачки изасланик за Западни Балкан Мануел Сарацин изјавио је да не постоји француско-немачки план о преговорима Београда и Приштине, већ да је у питању, како је нагласио, европски план.

Немачки званичник је за РТК рекао да не верује да су верзије плана објављене у појединим медијима тачне.

Сарацин је навео да не може да говори о детаљима документa, али да су "садржај плана и дискусије које се о њему воде корисни и да помажу Косову и Србији да имају бржи пут ка ЕУ''.

Немачки званичник истиче да је право време да се почну преговори о Заједници српских општина.

''Заједница општина са српском већином је ствар дијалога и право је време да се почну разговори, да се извуку главни концепти, да се покаже да то није табу тема о којој ће влада (у Приштини) разговарати'', изјавио је он.

Сарацин додаје да се притисак врши на обе стране, и на Београд и на Приштину.

"Обично вршимо притисак на обе стране и мислим да је то важно рећи", рекао је Сарацин, пренео је приштински "Репортери".

Он је још упозорио да време истиче и да не види никакво решење на хоризонту.

''За мене је кључна ствар тражити више времена, не би требало увек да буде овако, али у овој конкретној ситуацији значајно је да се извучемо из те временске замке која је на измаку'', поручио је немачки званичник.

image
VV inauguration
banner