Србија и Балкан

Возачи, опрез: Стиже ледена киша

У неким деловима Србије ноћас се очекује киша која ће се ледити при тлу
Возачи, опрез: Стиже ледена киша© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, данас је на снази у југозападној Србији, а метеоролози најављују да ће ноћас, али и сутра током дана у нижим пределима местимично падати киша која ће се на западу и југозападу, као и у централној Србији и Тимочкој Крајини, понегде локално и ледити при тлу.       

Ауто-мото савез Србије упозорио је да хладна јутра и ниске температуре стварају пре свега опасност од поледице, и да танак слој леда може лако преварити возаче и занети возило. Не треба заборавити ни да је у оваквим условима зауставни пут возила дужи и да је потребно држати веће одстојање између возила.             

Посебан опрез саветује се у кривинама, али и на деоницама на мостовима и надвожњацима. Испод новоформираног снежног покривача на појединим деоницама налази се лед на путу, зато је потребна крајња обазривост, као и поштовање свих ограничења у вожњи и свих саобраћајних прописа.

У Србији ће јутрос бити претежно ведро и хладно са слабим и умереним мразем, а у планинским пределима источне Србије облачно уз провејавање слабог снега.

Током дана умерено облачно, суво и мало топлије са сунчаним интервалима. После подне и крајем дана на северу и западу, а током ноћи и у централним крајевима постепено наоблачење, које ће местимично условити кишу, а у брдско-планинским пределима снег.  

Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и југозападни, после подне и увече у скретању на јужни и југоисточни правац. Јутарња температура од  минус 8 до 0, највиша од 4 до 11 степени.

У Београду јутро претежно ведро и хладно, а на ширем подручју града са слабим мразем.

            

image