Србија и Балкан

Два убиства у Приштини: Читаку позвала надлежне на одговорност

Убиства су се догодила у размаку од два сата
Два убиства у Приштини: Читаку позвала надлежне на одговорностGetty © Carsten Koall / Stringer

У Приштини су се током ноћи догодила два убиства, од којих је у једном жртва, како наводе приштински портали, супруга саветника бившег председника привремених приштинских институција Беџета Пацолија.

Тим поводом потпредседница Демократске партије Косова Вљора Читаку написала је на Фејсбуку да је у Приштини нарушена безбедност грађана, указујући да су "убијање, пљачкање и батинање на све стране".

Она је због повећаног степена несигурности позвала надлежне на одговорност.

Два убиства у Приштини догодила су се синоћ у размаку од два сата.

Супруга бившег Пацолијевог саветника Наима Мурсељија, Љиридона Мурсељи убијена је након пуцњаве у улици Даљип Аљшићи у Приштини.

Како пише "Дукађини", сумња се да је првобитно Мурсељи, који је био са породицом у аутомобилу, био мета пљачке, и да је његова супруга убијена након што су је разбојници упуцали.

Полиција је навела да се у Приштини синоћ догодило још једно убиство у Приштини у улици Аљи Витиа, где је једно лице избодено ножем.

Један 29-годишњи мушкарац насмрт је избо оца своје супруге. Осумњичени за убиство 55-годишњака, како је синоћ пренео "Репортери", је 29-годишњи мушкарац, са којим је оштећена у породичној вези.

Прошле среде су у центру Суве Реке четири особе извршила пљачку у златари, током које је један полицајац повређен а други задобио лакше повреде.

Прошле недеље је дошло до експлозије на сточној пијаци у Призрену, када је у бацаи, пише Репортери и додаје да су у вези са овим случајем ухапшене две особе.

image