Србија и Балкан

Додик: Ко је год за јединство српског народа, нека не гласа за "Србију против насиља"

Избори у Србији одржаће се у недељу 17. децембра
Додик: Ко је год за јединство српског народа, нека не гласа за "Србију против насиља"© ATA Images

Зa Републику Српску је најважније да Србија остане снажна, а да би остала снажна не сме пасти у руке аутошовиниста, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик.

"Гледам ову листу 'Србија против насиља', шта то значи, да они који нису на тој листи су за насиље?! Ја на тој листи видим многе који мисле да је Република Српска ексцес, да не треба да постоји! Они нама нису политички противници, они су нама непријатељи", изјавио је Додик, па додао:

"Можете мислити шта би било са нама да такви људи дођу на власт! Живе у кругу двојке и они кажу да је у Сребреници био геноцид?! Ко год да држи до јединства српског народа, немојте гласати за ту листу! Они су патолошки против српског народа, они би сутра откачили Републику Српску, КиМ, а кад би им неко тражио Војводину и Санџак, дали би и то!"

Избори у Србији одржаће се у недељу 17. децембра. Републичка изборна комисија је саопштила је јуче да укупан број бирача на предстојећим изборима износи 6.500.165.

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

image