Србија и Балкан

Еулекс: Поднета кривична пријава због проваљивања у цркву код Подујева

Из Еулекса тврде да тзв. Косовска полиција не може да одбије ни једну поднету пријаву али су ипак потврдили да је пријаву прихватило тужилаштво
Еулекс: Поднета кривична пријава због проваљивања у цркву код Подујева© Епархија рашко-призренска

Кривична пријава за провалу у храм светог Архангела Михаила у селу Ракитница код Подујева поднета је тужилаштву, навели су из Еулекса за "Косово онлајн".

Истакли су да, "у складу са својим снажним мандатом за праћење, Еулекс прати овај случај".

Епархија рашко-призренска се још 6. децембра огласила саопштењем у којем су рекли да је кривична пријава од стране Епархије полицији "одбијена у два наврата, 1. и 5. децембра, када је Епархија поново покушала преко свога адвоката да поднесе кривичну пријаву полицији у присуству Еулекс мониторинг тима".

На питање да ли је могуће за Косовску полицију да одбије кривичну пријаву из Еулекса су одговроли да "са правне тачке гледишта, Косовска полиција не може да одбије ниједну поднету кривичну пријаву. Међутим, потврђено је да је кривична пријава поднета тужилаштву".

Подсетимо, у храм светог Архангела Михаила у селу Ракитница код Подујева, 28. новембра је провалила група људи на челу са самозваним свештеником Николом Џуфком, грађанином Албаније.

У истом храму, 6. децембра одржана је литургија коју је са благословом епископа рашко-призренског Теодосија служио игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава уз саслужење надлежног пароха протојереја Станише Арсића.

image
VV inauguration
banner