Србија и Балкан

Лажни албански поп показивао двоглавог орла на Цетињу: Дочекали га Дритан и лажни митрополит

Православна митрополија Елбасана тврди да је Џуфка преварант
Лажни албански поп показивао двоглавог орла на Цетињу: Дочекали га Дритан и лажни митрополитwww.globallookpress.com © Martin Siepmann/http://imagebroker.com/#/search/

Албански држављанин Никола Џуфка који се представља као свештеник, на свом Фејсбук профилу објавио је фотографију испред Цетињског манастира, на којој је укрштеним длановима алудирао на албанског двоглавог орла.

Објаву је зачинио и фотографијама сусрета са митрополитом неканонске Црногорске православне цркве Михаилом на Цетињу.

"Историјски! Имао сам част да се сретнем са митрополитом црногорским, његовим преосвештенством Михаилом. Био сам изненађен чињеницом да његово преосвештенство савршено познаје Албанску цркву и до детаља живот и дело Фан Нолија. Црногорска црква је независна од српске демонске цркве. На овом састанку разговарали смо о суштинским стварима за будућност две цркве: албанске и црногорске", написао је Џуфка на свом Фејсбук профилу.

За Џуфку је, иначе, албанска Православна митрополија Елбасана путем званичног сајта радија "Васкрсење" упозорила јавност да је варалица и лажни свештеник.

А лажни поп се, са лажним митрополитом лажне цркве, каже, посаветовао, поручујући да "Албанци заслужују националну цркву далеко од српске и грчке", те да су Албанци већински муслимански народ, али да је Албанска православна црква срце Албанаца.

"У свакој земљи у којој се говори албански мора постојати Албанска црква, нпр. на Косову, Северној Македонији, Црној Гори, Чамерији (топоним који углавном користе Албанци за делове приобалних области Епира на југу Албаније и северозападне Грчке)… Албанска православна црква Елбасана је духовни, верски и патриотски центар Албанаца свуда", поручио је лажни свештеник.

Он се током своје црногорске турнеје састао и са доскорашњим премијером Црне Горе Дританом Абазовићем.

"Братски састанак са Дританом Абазовићем на којем смо разговарали о Албанској националној цркви Елбасан, Фан Нолију и будућности Албанске цркве у Црној Гори".

У албанској јавности Џуфка је познат по изјавама пуним националне мржње и идејама о протеривању архиепископа Анастасија из Албаније и оснивању косовске цркве.

image