Србија и Балкан

Захарова за РТ Балкан: Београду не треба Запад ништа да намеће

Мото Запада је ко није са нама, тај је против нас, поручује портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова за РТ Балкан: Београду не треба Запад ништа да намеће© Пресс-служба МИД РФ/РИА Новости

Погледајмо чињенице између Русије и Србије, односно руско-српске сарадње, која се развија упркос свему. Постоје потешкоће због Америке и Европске уније који намерно покушавају да руководе Србима и српским народом, каже за РТ Балкан портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, одговарајући на питање наше редакције какве су перспективе вишестране сарадње Србије, која је оријентисана на улазак у ЕУ, а уједно се не одриче сарадње са Русијом и Кином.

"Запад покушава да доминантно утиче на Србију. Исто тако, на Балкан, а и на Београд. Из Вашингтона не схватају да се све мења из корења. Мир се мења у било ком смислу или свет се мења у било ком смислу. Чак и што се тиче овог рата у Украјини. Не треба ништа наметати Београду", казала је Захарова.

Она је позвала да се погледа шта Запад ради, тачније да они покушавају да убијају многострану сарадњу.

"Они имају мото - ко није са нама, тај је против нас или избор по принципу или-или, а не и-и, са одговарајућим фаталним претњама и притисцима. За сличне методе не би требало да има места у свету. Видимо како Србија покушава да се супростави свему. Има жеље и интерес, и тај интерес има позитиван значај. То је пример одговорне и уравнотежене политике", поручила је.

image