Русија

Захарова о изјави Вучевића: Прекрасан говор, али у ЕУ не примају без генетски модификоване свести

Не треба заборавити лукавост Запада: обећавају много, а, чим добију своје, не испуњавају ништа, подсећа Марија Захарова, коментаришући процес селекције за улазак у ЕУ
Захарова о изјави Вучевића: Прекрасан говор, али у ЕУ не примају без генетски модификоване свестиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Читава проблематика око уласка нових држава у Европску унију је у томе што "у ЕУ примају искључиво на основу постојања генетски модификоване националне свести", написала је на Телеграму портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која се осврнула на данас објављени коментар српског министра одбране Милоша Вучевића за "Политику".

Вучевић је, подсетимо, поручио да се Србија неће одрећи свог "националног ДНК" зарад уласка у Европску унију, иако је мишљења да би Република Србија требало да постане пуноправна чланица Уније, будући да би то ишло у корист њених грађана. Такође, нагласио је да Србија није уводила и да неће ни уводити санкције Руској Федерацији, као и да Београд намерава да одржава партнерске доносе са Кином, арапским земљама, Индијом, Африком, али и америчким континентом.

Коментаришући ове изјаве, из Москве данас поручују да је Вучевићев говор "прекрасан", али и подсећају да улазак у ЕУ захтева одступање од свог националног идентитета.

"Погледајте Пољску и Мађарску, које су, иако су пуноправне чланице Европске уније, приморане да се буквално боре за очување сопственог идентитета. Арбитраже, судови, чак и унутрашње санкције – и све то упркос чињеници да су чланице НАТО-а и да доследно гласају за незаконите антируске санкције. А не треба заборавити ни лукавост Запада: обећавају много, а, чим добију своје, не испуњавају ништа", поручује Захарова.

Србија, подсетимо, има статус кандидата за улазак у Унију од 2012. године.

Главне препреке које стоје на том путу "у очима" Брисела су то што Србија не жели да призна независност тзв. Косова и што не планира да уведе санкције Руској Федерацији, објаснио је раније председник Србије Александар Вучић.

image