Србија и Балкан

Завршна конвенција коалиције Србија против насиља, после скупа шетња до РИК-а

Коалиција "Србија против насиља" организовала је предизборни скуп и протесну шетњу у Београду
Завршна конвенција коалиције Србија против насиља, после скупа шетња до РИК-а© A.H./ATAImages

У Београду је одржана завршна конвенција коалиције "Србија против насиља".

Окупљенима на Тргу републике вечерас се обратило више кандидата са листе на челу са носиоцима Мариником Тепић и Мирославом Алексићем.

Владимир Обрадовић, кандидат за градоначелника Београда испред листе "Србија против насиља", рекао је да су пред Београђанима одсудни избори, они на којима грађани неће бирати странке већ у каквом граду ће живети.

"А не желимо да живимо у граду у ком владају хаос и насиље...Не желимо да живимо у граду коме се уништавају симболи града да би њихови бахати инвеститори продавали станове по 5.000 по квадрату", рекао је Обрадовић и поручио: "Овог пута имамо и против кога да гласамо, а и за кога".

Носилац листе у Београду Добрица Веселиновић рекао је на вечерашњем митингу "Србија против насиља" на Тргу републике да су Ивица Дачић, Војислав Шешељ и Александар Вучић отерали младост Србије. Он је позвао грађане да изађу на изборе 17. децембра, уз поруку: "Промена је почела!"

Срђан Миливојевић из Демократске странке позвао је присутне "да се 17. децембра упишемо у књигу живих".

"Ово је борба за слободу. Или Србија или мафија, то је једина парола. Нећу да данас деца уче из књиге жалости из 'Рибникара'. Како је могуће да црнина буде народна ношња наших грађана. Бирамо или шајкача или напредни фантоми. Србија ће направити добар избор. Победићемо паризер дахије, ово је земља слободе, а не паризера", поручио је Миливојевић.

Небојша Зеленовић (Заједно) поручио је окупљенима: "У недељу имамо сву власт, да ли желимо да се напокон деси 6. октобар. То нема везе ни са једном политиком, то зависи само од тога да ли желимо да се деси 6. октобар. Позивам вас да нам дате мандат за остваримо 6. октобар".

Председник странке "Србија-центар" Здравко Понош рекао је да председник Србије Александар Вучић не може да схвати да је Србија стала након 3. маја и трагедија које су је задесиле и да је време да промени смер.

Позивамо све да изађу у недељу јер важно да повратимо право да живимо како желимо, поручио је Понош.

Грађанима се обратио и други носилац листе "Србија против насиља" на парламентарним изборима Мирослав Алексић.

"Шетали смо улицама широм Србије пола године и изборили се заједно за изборе на којима ћемо имати прилику да бирамо у каквој земљи желимо да живимо. Али пре 17. децембра хајде да им покажемо да већина нас жели само нормално да живи, да нам деца безбедно одрастају, да нам државом не управљају мафија и криминал, да ставимо тачку на пљачку државе. Зато нам се придружите сутра да говоримо о политици наде и поделимо веру у могућност промене. Промене су почеле! Видимо се!", поручио је Алексић уочи завршног предизборног скупа.

Предизборни скуп завршен је шетњом до Републичке изборне комисије.

image