Србија и Балкан

Скандал у Хрватској: Ученици се дрогирали на настави, полиција упала на час

Један од дечака је полицији предао ПВЦ врећицу с белом прашкасто-гуменастом твари налик на амфетамин масе 1,4 грама, једну белу гуменасту твар налик на амфетамин масе 6,7 грама, једну дигиталну прецизну вагу и мобилни телефон
Скандал у Хрватској: Ученици се дрогирали на настави, полиција упала на часwww.globallookpress.com © Samot

У Грађевинску школу у Вараждину у понедељак су упали припадници вараждинске полиције и на разговор извели тројицу дечака старости између 16 и 18 година, због сумње да конзумирају дрогу на настави.

У саопштењу вараждинске полиције се наводи да је 18-годишњак полицијским службеницима добровољно предао ПВЦ врећицу с белом прашкасто-гуменастом твари налик на амфетамин масе 1,4 грама, једну белу гуменасту супстанцу налик на амфетамин масе 6,7 грама, једну дигиталну прецизну вагу и мобилни телефон, што му је и одузето.

Наводи се и да је разговор припадника полиције са осумњиченим дечацима обављен у присуству њихових родитеља, који су у школу дошли са адвокатима.

"Ово је први пут да нам се овако нешто догодило. Школом су почеле кружити гласине о томе шта овај тројац ради, на шта смо реаговали. Затечени смо. Надам се да је ово последњи пут да нам се овакво нешто догодило, а о томе шта ће се даље одигравати с тројицом ученика одредиће полиција. Надам се да ће ово бити добра поука другима", изјавила је за загребачки "Јутарњи лист" директорка школе Весна Врчек.

image