Србија и Балкан

Повређени у пожару у старачком дому у Малом Мокром Лугу у стабилном стању

Две особе су преминуле, пет је повређено у пожару у дому за старе
Повређени у пожару у старачком дому у Малом Мокром Лугу у стабилном стању© FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/bs

Петоро повређених у пожару који је синоћ избио у старачком дому у Малом Мокром Лугу, који су хоспитализовани на Војно-медицинској академији (ВМА), у стабилном су стању.

"Они су били изложени удисању гасова и били су у релативно тешком стању због поремећаја дисања. Једна пацијенткиња је била интубирана, касније је уз терапију стање стабилизовано", рекао је за РТС пуковник др Топлица Лепић.

Узрок пожара који је синоћ избио у дому за стара лица у Малом Мокром Лугу, у којем су погинуле две особе, а пет повређено и превезено на ВМА, и даље је непознат.

Пожар је избио синоћ око 19 часова, а ватрогасне екипе су одмах послате на терен.
Ватрогасци су евакуисали 73 корисника дома и осморо запослених.

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је синоћ да је хитна помоћ дошла заједно са ватрогасцима и да су брзо одреаговали.

"Ватрогасци су све кориснике на својим рукама спустили на безбедно место због дима", рекла је она и додала да ће се узрок смрти две жртве знати након урађене судске медицине.

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Драган Миковић рекао је да је по стизању на лице места ватрогасаца, за седам минута пожар локализован и спречено је ширење на остале просторије.

"Сви су евакуисани на безбедно место, а ватрогасци су на лицу места остали до 22.30 часова", навео је Миковић.

image