Србија и Балкан

Хрватски Сабор потврдио избор новог министра привреде

Посланици најутицајнијег опозиционог СДП су уочи гласања напустили седницу, а на својим местима су оставили фотографије бивших министара
Хрватски Сабор потврдио избор новог министра привредеwww.globallookpress.com © Marina Horvat

Хрватски сабор је на ванредној седници потврдио избор Дамира Хабијана за новог министра привреде и одрживог развоја, уместо смењеног Давора Филиповића.

Претходно је одржана седница парламентарног Одбора за привреду и заштиту околине на којој је Хабијан поручио да ће се у свом раду одлучно супротставити евентуалним неправилностима или незаконитостима.

Посланици најутицајнијег опозиционог СДП су уочи гласања напустили седницу, а на својим местима оставили су фотографије бивших министара.

Током готово два мандата владе премијера Андреја Пленковића из извршне власти је отишло 30 минстара, углавном због коруптивних афера.

Опозициони Домовински покрет градоначелника Вуковара Ивана Пенава најавио је да неће подржати Хабијана за министра привреде, јер је, како је рекао, он наставак лоше политике премијера Пленковића.

"Став Домовинског покрета је да нећемо подржати овај предлог из једноставног разлога, јер је реч о континуитету политике Владе Андреја Пленковића, где је Хабијан, чини ми се четврти министар привреде", рекао је Пенава на конференцији за новинаре у Сабору.

Хабијан је предложен за министра привреде уместо Филиповића, након што су у јавности процуреле информације о компромитованом раду његовог посебног саветника Јурицу Ловринчевића

image
VV inauguration
banner