Србија и Балкан

Санда Рашковић Ивић после дебакла Народне странке на изборима: Повлачим се из политике

Грађани су ми јасно поручили да више немам шта да тражим у политици, поручила је она
Санда Рашковић Ивић после дебакла Народне странке на изборима: Повлачим се из политике© Zorana Mandic/ATAImages

Неуспех деснице да се уједини, Народну странку је скупо коштао, а резултат од 0,9 одсто јасан је доказ да вас људи неће, изјавила је за "Еуроњуз Србија" Санда Рашковић Ивић.

Због лошег резултата Народна странка је сурово кажњена, а Рашковић Ивић решила је да се повуче из политике.

Она је истакла да се чинило да је договор о заједничком наступу десне опозиције постигнут, све док се на састанку није појавио супруг Милице Ђурђевић Стаменковски који је рекао да је такав договор за Заветнике неприхватљив, што је лидер Новог ДСС-а Милош Јовановић, како је рекла, са ентузијазмом прихватио.

"Лично осећам велику одговорност због тога и грађани су ми јасно поручили да више немам шта да тражим у политици. Овако мизерабилан резултат, морам да кажем, јесте нешто што вам просто окрене огледало у којем вам је јасно речено да вас људи неће. Да неће вас и да неће ту политику, иако ја мислим да је политика Народне странке националног и демократског веома потребна Србији. Истина јесте да таква политика и у Европи умире, али не морамо да допустимо да то буде убијено и у Србији. Идеје су важне. Та идеја треба да остане. Можда треба да се промене људи, не можда, него сигурно. Ја ћу прва да се повучем из политике", навела је Санда Рашковић Ивић.

image