Србија и Балкан

Лукашенко честитао Вучићу и пожелео му добро здравље: Победа на изборима резултат напорног рада

Спремни смо за наставак сарадње, а српском народу желимо мир и благостање, поручио је белоруски лидер
Лукашенко честитао Вучићу и пожелео му добро здравље: Победа на изборима резултат напорног рада© Tanjug/Sergei Guneyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Председник Белорусије Александар Лукашенко честитао је данас председнику Србије Александру Вучићу победу на недавно одржаним парламентарним изборима у земљи и изразио спремност за наставак добре сарадње са парламентом Републике Србије и у новом саставу. 

"Овај резултат је, пре свега, потврда поверења бирача и резултат напорног рада вашег тима на јачању земље и одбрани њених националних интереса", поручио је Лукашенко.

"Белоруска страна је спремна за активну интеракцију са новим саставом Народне скупштине и Владом Републике Србије ради продубљивања пријатељских међудржавних односа и сарадње у различитим секторима. Надам се да ће сва питања билатералне агенде о којима смо разговарали током нашег недавног састанка у Дубаију бити успешно решена у блиској будућности", наводи се у саопштењу, које преносе белоруски медији.

Лукашенко је председнику Вучићу, такође, пожелео добро здравље и успех, а читавом српском народу мир, процват и благостање.

image