Србија и Балкан

Радно време продавница, апотека и пошта за Нову годину и Божић

Последњег дана у месецу 31. децембра, много објеката ће радити скраћено, док ће 1. јануара готово све бити затворено
Радно време продавница, апотека и пошта за Нову годину и Божић© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Дочек Нове године и прослава Божића све су ближи, а самим тим ће многи објекти у земљи радити измењеним временом или неће радити уопште.

Последњег дана у месецу 31. децембра, много објеката радити скраћено, док ће 1. јануара готово све бити затворено. Нерадни дан званично је и 2. јануара, када се многи трговци враћају у нормалан колосек.

Што се Божића тиче, у недељу 7. јануара, неће радити ништа, да би се 8. јануара, све наставило уобичајеним током.

За време новогодишњих празника неће радити јавна управа, банке, поште, вртићи, док су ђаци у српским школама на распусту до 22. јануара.

За оне који планирају да заврше обавезе у банци, пошти, на државним, градским или општинским шалтерима, савет је да то ураде до петка, јер ће већина запослених у овим установама поново на свом радном месту бити тек у среду, 3. јануара, пише "Блиц".

Тржни центри

Тржни центри ће у суботу, 31. децембра радити од 10 до 18 часова. Првог дана Нове године биће затворени, а већ 2. јануара биће отворени по уобичајеном радном времену.

На Бадњи дан, 6. јануара, такође ће радити скраћено, од 10 до 18 часова, док ће за Божић, 7. јануара, бити затворени.

Што се тиче биоскопа у тржним центрима они ће радити свих дана, дакле и 1. и 7. јануара углавном од поподне па до 23 часа, док ће 31. децембра и 6. јануара радити углавном до 16 часова.

Продавнице

Што се тиче супермаркета, већина ће 31. децембра радити скраћено, углавном до 17 или 18 часова, док ће 1. јануара бити затворени. Исто важи и за Божић, односно на Бадњи дан ће радити скраћено, док 7. јануара неће радити.

У недељу 31. децембра "Идеа", "Рода" и "Меркатор" продавнице радиће до 18 часова, док ће две "Идеа" одабране продавнице - на Златибору и Копаонику, радити у складу са редовним радним временом.

У понедељак 1. јануара радиће само пет "Идеа" продавница - Дорћол, Лондон, Копаоник и обе њихове продавнице на Златибору.

У суботу 6. јануара све продавнице из ова три ланца радиће до 18 часова, а недеља 7. јануар биће нерадан дан за све радње широм Србије.

Пијаце

Зелене пијаце 31. децембра радиће уобичајено, од 6 до 19 часова, док 1. и 7. јануара неће радити, саопштили су данас из ЈКП-а "Београдске пијаце".

Пијаце "Земун", "Баново брдо", "Беле воде" и "Душановац" 1. и 7. јануара радиће скраћено од 6 до 14 часова, док ће 2. јануара све зелене пијаце радити од 6 до 14 часова.

Отворени тржни центар Миљаковац – Београдски бувљак, 1. и 7. јануара неће радити, док ће 2. јануара ова пијаца радити од 6 до 14 часова.

Када је у питању пијаца "Душановац" продаја из возила неће се вршити 31. децембра, као ни 1. и 6. јануара, док ће 7. јануара ова пијаца радити уобичајено, од 6 до 19 часова. Пијаца цвећа "Крњача" 1. и 7. јануара неће радити. Паркинг на пијаци "Душановац" радиће 1, 2. и 7. јануара од 6 до 15 часова, наводи се у саопштењу "Београдских пијаца".

Пијаца "Палилула" 31. децембра радиће од 7 до 20 часова, док 1. и 7. јануара неће радити. Ова пијаца ће 2. јануара радити од 6 до 14 часова, а 6. јануара од 7 до 18 часова.

Гаража на пијаци "Палилула" неће радити 1. и 7. јануара, 2. јануара ће радити до 15 часова, а 6. јануара до 19 часова. Паркинг на пијаци "Земун" 1, 2. и 7. јануара радиће од 0 до 24 часа. Гаража на пијаци "Зелени венац" неће радити 1. и 7. јануара, док ће 2. јануара радити до 15 часова. 

Апотеке

Државне апотеке, оне у систему "Апотека Београд", не раде током званичних нерадних дана. Дежурне апотеке радиће нон-стоп, а у Београду су то они објекти у Немањиној 2, Краља Милана 9, Главној 24 (Земун), Маршала Толбухина 30 и Др Ђорђа Ковачевића 27.

Уколико дође до неких измена о раду државних апотека, то ће бити објављено на линку Апотека Београд, па је најбоље да проверите пре него што се ка некој од њих упутите.

Што се тиче приватних апотека, већина неће радити у понедељак и уторак, осим дежурних приватних апотека које иначе раде нон-стоп.

Дежурне апотеке у Београду
Дежурне апотеке које иначе раде од 00 до 24 часа, отворене су и током празника:

Поште

Како је 31. децембар у недељу, радиће дежурне поште које иначе раде недељом, док ће све остале бити затворене.

"Поште Србије" још нису саопштиле какво ће бити радно време за празнике, али према досадашњем искуству, 1. и 2. јануара радиће само дежурне поште.

Међу њима су Главна пошта у Таковској 2 у Београду, пошта на аеродрому Никола Тесла и поште на граничним и административним прелазима.

Исто важи и за Божић. 

image