Србија и Балкан

Продужен рок: До 29. јануара могуће плаћање новембарских рачуна са попустом

Како наводе из ЕПС-а, на тај начин српска електроенергетска компанија жели да изађе купцима у сусрет јер они не смеју да трпе због проблема који су узроковани хакерским нападом
Продужен рок: До 29. јануара могуће плаћање новембарских рачуна са попустомwww.globallookpress.com © Federico Gambarini

Електропривреда Србије (ЕПС) продужила је до 29. јануара рок за плаћање новембарских рачуна са попустом од пет одсто, до када је и рок за плаћање са попустом и децембарског рачуна за струју, потврђено је Танјугу у тој компанији.

Како наводе, на тај начин српска електроенергетска компанија жели да изађе купцима у сусрет јер они не смеју трпе због проблема који су узроковани хакерским нападом на ЕПС.

"Наши купци не смеју да трпе због потешкоћа које је ЕПС имао услед сајбер напада, зато је продужен рок за попуст за редовно плаћање, неће бити затезних камата, нити искључења", рекли су у ЕПС-у.

Нагласили су и да хакерски напад нема везе са начином обрачуна, јер се обрачун врши на основу очитавања бројила које је у надлежности "Електродистрибуције Србије".

У ЕПС-у очекују и да ће електронско плаћање рачуна бити могуће од следеће седмице, када би требало да почне да ради и портал "Увид у рачун".

Подсећају и да се рекламације за сада достављају писаним путем, на шалтерима ЕПС-а.

У тој компанији истичу да њихови ИТ стручњаци "максимално" раде на заштити система и података, и да им је постизање безбедности система и података приоритет у овом тренутку.

Наглашавају и да ЕПС не спроводи истрагу због хакерског напада у децембру, који је отежао испоруку и наплату новембарског рачуна за струју домаћинстава.

ЕПС је, како су подсетили, пре Нове године одштампао и испоручио рачуне за струју домаћинствима "Пошти Србије" и очекују да су они ових дана стигли на праве адресе.

Извршни директор за снабдевање у ЕПС-у Радован Станић јутрос је за РТС појаснио да грађани који су платили новембарски рачун у висини октобарског оствариће попуст за редовно плаћање на цео износ рачуна за новембар, док ће разлика у износима бити приказана на рачуну за децембар као дуг из претходног обрачунског периода на који неће бити обрачуната камата.

image