Србија и Балкан

На Светог Јована Србију чекају добре вести: Вучић најављује нове планове (ВИДЕО)

Председник Србије се састао с министром финансија Синишом Малим и најавио велике и важне пројекте
На Светог Јована Србију чекају добре вести: Вучић најављује нове планове  (ВИДЕО)© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму видео-снимак у ком је говорио о значају Експа за развој Србије и улагањима у нашу земљу.

Вучић се састао с министром финансија Синишом Малим и најавио велике и важне пројекте.

"Данас је 5. јануар и Синиша се после дугог одмора, за који он никада неће признати да је одмор, вратио са Копаоника, решен да и даље тражи нерадне дане. Оно што је много важније уз ову моју шалу и опаску, јесте да смо се окупили да радимо на плановима које смо кренули још у децембру месецу, јер ЕКСПО је за нас прилика свих прилика. ЕКСПО је за нас шанса свих шанси за огроман напредак и за промену лица Србије. И то није питање развоја инфраструктуре у новобеоградске и сурчинске општине, ово је питање десетоструко већих улагања у целу нашу земљу", рекао је Вучић, те најавио да ће све планове јавности представити 20. јануара око славе Свети Јован.

"Ово је нешто што ће сваки крај, сваки део наше земље да промени. Од улагања у дигитализацију, нових супер компјутера и дата центара, преко улагања у вештачку интелигенцију, до много нових путева. Данас градимо 12 ауто-путева, градићемо их још више, као и брзих саобраћајница. Много нових пруга, болница, школа... Јавна улагања морају да буду неупоредиво већа", рекао је Вучић и навео да су то велике ствари.

"Радујте се, људи, надајте се јер желимо да у наредне четири године променимо лице Србије, и сигуран сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети у томе. Срећна Нова година и предстојећи божићни празници", поручио је Вучић.

image