Србија и Балкан

Стефан и Милош послали поруку да је живот победио: Одлучни да остану на свом огњишту на КиМ

Стефан и Милош Стојановић из Готовуше у општини Штрпце, на које је прошле године на Бадњи дан, пуцао Албанац Азем Куртај, припадник тзв. косовских безбедносних снага, јутрос су отишли по Бадњак

Без обзира на то што су Бадњи дан прошле године били рањени, Стефан и Милош Стојановић из Готовуше у општини Штрпце, рано јутрос су отишли по Бадњак. У пратњи чланова породице и председника општине Далибора Јевтића посекли су Бадњак и послали поруку да је живот победио и да су одлучни у намери да остану на свом огњишту и живе у миру.

Прошле године, на Бадњи дан, Албанац Азем Куртај, припадник тзв. косовских безбедносних снага пуцао је и ранио Стефана Стојановића (11) и Милана Стојановића (21), који су носили бадњак.

Милош Стојановић истиче да је ово велики празник и да је желео да га прослави како и доликује.

"И поред тога што се догодило прошле године опет смо Стефан и ја дошли по Бадњак. Ипак је ово наш најрадоснији празник", казао је Стојановић.

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић који је по Бадњак отишао са Стефаном и Милошем свима је најпре честитао празник и поручио да заједно шаљу поруку да је живот победио и да желимо да будемо своји на своме и живимо у миру са свима.

"Сви знамо шта се догодило пре годину дана и данас смо овде заједно дошли по Бадњак да пошаљемо поруку да не одустајемо од живота и од опстанка на овим просторима. То је главна порука да је живот победио и да смо одлучни у намери да овде останемо и живимо у миру", казао је Јевтић.

Истакао је да на овај празник славимо и чињеницу да је прва беба која је рођена ове године управо из општине Штрпце и села Готовуше.

"Прва беба која је рођена на простору Косова и Метохије је беба која је рођена у породици Јовановић из села Готовуше и мислим да то није случајно с обзиром на све оно што нам се дешавало прошле године и годинама уназад. Ову годину започињемо на један лепши начин, и желим да верујем да ће тако бити током целе ове године и наредних година и да су лоша времена иза нас", истакао је Јевтић.

Данашњи одлазак по Бадњак обезбеђивали су припадници Косовске полиције.

image