Србија и Балкан

"Евромајдан Србија": Спорна застава опет на протесту усред Београда (ВИДЕО)

У колони која је кренула ка Цркви Светог Марка, како би присталице опозиције запалиле свеће за убијеног Оливера Ивановића, примећена је застава која позива на "мајданизацију" Србије
"Евромајдан Србија": Спорна застава опет на протесту усред Београда (ВИДЕО)© РТ Балкан

На новом протесту прозападне опозиције "Србија против насиља" вечерас у Београду опет је истакнута застава са забрињавајућим натписом испод грба са четири оцила – "Евромајдан, Србија"!

У колони која је кренула ка Цркви Светог Марка како би присталице опозиције запалиле свеће за убијеног Оливера Ивановића, примећена је спорна застава.

Мушкарац који носи спорну заставу рекао је за РТ Балкан да иза њега не стоји никаква организација, те да су он и младић који носи заставу Европске уније "индивидуалци, ентузијасти".

Није хтео да открије свој идентитет, али је казао да има дуг стаж на протестима, те да је био и 5. октобра на скупу.

Како каже, нису видели храброст код челника коалиције "Србија против насиља" да позову грађане да понесу заставе ЕУ, па су то учинили сами.

На питање зашто носи заставу "Евромајдан Србија", каже да је Србија једина земља у Европи, осим Белорусије, која није увела санкције Русији, а то је, истиче, услов за улазак у Европску унију.

Подсетимо, коментаришући ситуацију у Србији после избора, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је рекла да Запад има огромну жељу да се у Србији и на Балкану спроведе "Мајдан".

image