Србија и Балкан

РТ Балкан сазнаје: Масовно тровање радника у Алексинцу

Сви радници из фабрике су евакуисани, а екипе Сектора за ванредне ситуације из Алексинца и Ниша обавиле су претрагу фабрике, саопштила је Полицијска управа у Нишу
РТ Балкан сазнаје: Масовно тровање радника у Алексинцу© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

У алексиначкој фабрици "Магна", канадске компаније која производи пресвлаке за аутомобилска седишта, вечерас се од испарења лепка отровало тридеседак радника, незванично сазнаје РТ Балкан.

Начелник Хитне службе Дома здравља у том граду, др Ненад Марковић, рекао је да три особе имају тешка тровања.

Повређени су упућени у нишки Клинички центар, а десетак особа се са лашким тегобама тренутно налазе у Хитној служби где су примили терапију.

"Ево и ја сам у санитету, идемо ка Нишу", казао је он, а како су пренели поједини београдски медији, сви радници су се отровали од испарења лепка док су постављали тепих.

Полицијска управа у Нишу саопштила је да су сви радници из алексиначке фабрике евакуисани.

"У фабрици 'Магна' у Алексинцу око 20 часова дошло је до тровања радника, а према првим информацијама 35 радника се јавило у Дом здравља са симптомима тровања и мучнином", саопштио је ПУ Ниш.

Како се наводи, сви радници из фабрике су евакуисани, а екипе Сектора за ванредне ситуације из Алексинца и Ниша обавиле су претрагу фабрике. Такође су усмеравали лица да безбедно напусте објекат и наставиће заједно са припадницима ПУ у Нишу да дежурају у кругу фабрике, додаје се у саопштењу, пренео је Танјуг.

image