Србија и Балкан

Три особе задржане у болници након тровања у алексиначкој фабрици "Магна"

Лекари су саопштили да су сви радници свесни, комуникативни и потпуно хемодинамски стабилни
Три особе задржане у болници након тровања у алексиначкој фабрици "Магна"© TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

У Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Ниш, током ноћи је примљено шест пацијената из Алексинца, где је синоћ дошло до масовног тровања од испарења у фабрици "Магна", а на даљем болничком лечењу задржане су три особе.

Како је наведено из УКЦ Ниш, одмах након пријема, сви пацијенти - четири женске особе и два мушкарца - хитно су дијагностички обрађени, примењена је терапија и узета је крв на анализу за токсиколошки скрининг.

Од свих пацијената који су прошли дијагностичке процедуре, ради даље опсервације су задржане две пацијенткиње Б.У. (45) и Д.П. (47) и пацијент М.К. (29).
Сви су свесни, комуникативни и потпуно хемодинамски стабилни.

Током ноћи, након свих процедура на кућно лечење, у потпуно стабилном стању отпуштене су две особе - пацијент С. Н. (23) и пацијенткиња С. Ј. (25). Кад је реч о шестој примљеној пацијенткињи М.С. (20), она је још одмах након пријема, на лични захтев, у потпуно стабилном стању отишла кући.

Лекари УКЦ Ниш, како то протоколи налажу, одмах обавестили и национални центар за тровање ВМА и да су са њима такође били у контакту током читаве ноћи.

image