Србија и Балкан

Вулин одговорио Пичу: Србија се неће одрећи Српске, нити признати Косово и увести санкције Русији

Србија је део српског света, а не британског Комонвелта, поручио је бивши директор Безбедносно-информативне агенције
Вулин одговорио Пичу: Србија се неће одрећи Српске, нити признати Косово и увести санкције Русији© TANJUG/ ANTON ANTANASIJEVIĆ/ bs

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да Србија неће неће пристати да Република Српска нестане, неће признати Косово нити ће увести санкције Русији.

"Србија није колонија и неће допустити да јој странци постављају владу", рекао је Вулин реагујући на изјаву британског изасланика за Балкан Стјуарта Пича да Србија "треба да уведе санкције Русији и да Република Српска не може да буде независна држава".

"Стјуарт Пич, ваздухопловни маршал и изасланик Велике Британије за косметски дијалог, наставио је да ради политичким средствима оно што је РАФ (британско ваздухопловство) радио бомбама 1999. године. И тада су тражили да признамо Косово, да се одрекнемо Републике Српске и да на власт поставимо послушне Србе који су Срби 'само случајно'", навео је Вулин у саопштењу.

Он је подсетио да Пич данас тражи од Србије да Русији уведе санкције.

"Господин Пич мења униформе, али не и ћуд. Једном колонијални господар, увек колонијални господар. Србија је део српског света, а не британског Комонвелта", поручио је Вулин.

image