Србија и Балкан

Албанци оборили билборд са ликом Вучића и Путина: "Једини симбол Србије на КиМ биће њена амбасада"

Брусилицом на слике Срба на билборду, тако би могла да се опише сцена снимљена данас у Звечану
Албанци оборили билборд са ликом Вучића и Путина: "Једини симбол Србије на КиМ биће њена амбасада"© Printscreen/Fejsbuk

Двојица министара Куртијеве владе Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи присуствовали су данас уклањању билборда на којем су фотографије почасних грађана Звечана Александра Вучића, Марка Ђурића, Владимира Путина, Новака Ђоковића...

Свечља је снимак уклањања билборда објавио на Фејсбуку и том приликом рекао да ће "једини симбол Србије на 'Косову' бити њена амбасада у Приштини".

"У Звечану су данас уклоњени нелегални билборди са симболима и сликама диктатора и агресора, који су неприхватљиви у републици Косово", истакао је он на Фејсбуку.

Како је навео, такозвано Косово је јасно дефинисано због својих "демократских вредности и евроатлантске оријентације, док као институције остају посвећени закону и реду и примени уставности у сваком делу наше земље".

"Ови билборди и слике фашиста и агресора попут Владимира Путина и противника наше државе неће наћи место у нашој држави", написао је Свечља.

На овом билборду, који се налазио на магистралном путу Митровица–Лепосавић, налазили су се почасни грађани општине Звечан. Поред два председника, на билборду су приказани и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, српски амбасадор у САД Марко Ђурић, хуманитарац Милорад Арлов, академик Зоран Кривокапић и политичар Југослав Костић.

image