Србија и Балкан

Ултиматум за Србе у Лепосавићу: Албанци траже да се хитно уклони шатор, нови рок до сутра у 15 сати

У Лепосавићу је јуче на згради Центра за социјални рад постављена табла "Република Косово", као и на улазним вратима у зграду општине, а са јарбола испред општинске зграде скинуте су заставе Србије и Уједињених нација
Ултиматум за Србе у Лепосавићу: Албанци траже да се хитно уклони шатор, нови рок до сутра у 15 сати© TANJUG/ STR/

Срби у Лепосавићу добили су рок да данас до 15 часова уклоне шатор који се налази прекопута општинске зграде или ће исти бити уклоњен од стране полиције тзв. Косова, стоји у допису у који је "Косово онлајн" имао увид.

Поменут допис је потписао градоначелник Љуљзим Хетеми, као и Марко Јаблановић, актуелни директор за урбанизам и просторно планирање.

Међутим, данас је стигао нови допис са новим роком, који је овог пута потписао само Хетеми.

Срби нису уклонили шатор данас, како им је наложила општинска управа, али га полиција није уклонила, већ је рок одложен за сутра у 15 часова.

У Лепосавићу је јуче на згради Центра за социјални рад постављена табла "Република Косово", као и на улазним вратима у зграду општине, а са јарбола испред општинске зграде скинуте су заставе Србије и Уједињених нација.

Са јарбола је скинута и застава Општине Лепосавић.

Подсетимо, у понедељак је предата петиција за смену градоначелника Љуљзима Хетемија.

Прикупљање потписа грађана Лепосавића за смену градоначелника почело је 17. јануара, а завршено 20. јануара, када је прикупљено више од 20 одсто потписа бирача ове општине.

image