Србија и Балкан

Нови скандал Приштине: Полиција уклонила билборд са српском заставом због посете тзв. министра

Билборд са заставом Србије уклоњен због посете Џељаља Свечље
Нови скандал Приштине: Полиција уклонила билборд са српском заставом због посете тзв. министраwww.globallookpress.com © DanitaDelimont.com/Walter Bibikow / DanitaDelimont.

Полиција такозваног Косова уклонила је данас билборд са заставом Србије на брду у насељу Крои и Витакут у северном делу Косовске Митровице, саопштио је заменик директора полиције за регион Север Ветон Ељшани.

Он је навео да је то учињено због посете министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаља Свечље, преноси "Економија онлајн".

"Косовска полиција је данас обезбеђивала насеље Крои и Витакут док су у посети били министар унутрашњих послова и министар локалне самоуправе. За то време је уклоњен билборд који је био на брду, у близини", рекао је Ељшани.

Недавно су у Звечану двојица министара привремених приштинских институција Џељаљ Свечља и Ељберт Краснићи присуствовали уклањању билборда на којем су фотографије почасних грађана Звечана - Александра Вучића, Марка Ђурића, Владимира Путина, Новака Ђоковића...

Свечља је том приликом рекао да ће "једини симбол Србије на Косову бити њена амбасада у Приштини".

image